Hikmah Nurhayati
ABOUT ENTRY FACEBOOK
Good mood
Tuesday, 23 May 2017 • 9:15 pm • 0 comments
I hope you'll be happy with your life like i'm happy with mine now. I wish you'll not faced the same kind of situation like i did. I really hope that. Because the pain is real. So much pain. I have to bear it every day.

Okay, today is hujan whole day and make me such in a good mood and feeling so loved from my love  one. So puasa x lama lagi.  Rasa nervous dan excited macam nak jumpa kekasih yang setahun x jumpa. Ramadhan is a good step for us to near our Creator. So jom perbanyakkan amalan dlm bulan puasa nnti!

DAN

Bulan puasa nanti ada satu malam yang lebih baik dari 1000 bulan iaitu malam Lailatul Qadar. Harap tahun ni kita berpeluang jumpa malam itu!!

Minggu ni dapat jumpa ayahanda dan ibunda tercintaaaaa. Dapat puasa dua hari dengan diorang. Pastu sabtu ni pergi GM Klang then ahad diorg hntr balik melaka tapi singgah nilai jap cari barang. And then next week kalau tiada halangan bolehlah beriftar dgn sulu i am so happy! Pastu boleh la tengok pirates of the carabean dekat one segamat nanti ^^ or maybe ber sushi king with azu and the geng ! 

Dan esok gaji. So bole lah berhuhuhuhuhuhu. Kbai




0 Comment(s)


Thanks For The Read!

Teman mummy-to-be berjalan
Saturday, 20 May 2017 • 6:18 pm • 0 comments



Yo peps ! Lemme introduce you  to the friend of mine, Emily. Not this Emily.


hahahaha!
Okay we met each other at our dental college, 4 years ago. Same grouplah same tempat practical lah, roommate for 1 years and 8 month lah and now same tempat keja even same house and still counting. lol.


dan dia antara faktor yg satukan saya dan sulu. Eh? hahahaha
ceritanya, saya, dia dengan sulu satu group dan banyak lagi budak2 lain. biasalah mesti akan buat group kat whatsapp kan selalu? Si sulu ni pula nang aktif dalam group kadang sampai beratus ratus msg masuk kadang smpai hang telipon hahahah

Masa tu x tahu lah tenga cerita pasal apa, i just reply "satu kali" dalam group tu, diikuti oleh kawan2 lain yang msg bertubi2 termasuklah sulu sekali kahkahkah.

Sekalinya, phone si emily tu hang, dia sound saya dlm group which is aku reply sekali je kot?
"ma, kalau kau nak msg, pergi lah msg personal azu tu"
tapi I is okay je sebab da kenal sgt Emily ni, dia cakap nang main lepas tapi kalau ya pun mely sayang aku reply sekali je kot !

Fyi, bilik kitaorg sebelah2 yang boleh tembus terus sbb dua bilik tengah2 is tandas.

pastu orang yang rancak berbual dlm group tu tadi,
"emilyy da marah larii"
"lari dluuu"
"cabut duluuu"

hahahaha

--masa tu lah, i go personal text sulu which is i just wanna say 
"hahahaha kena marah"

then he replied --weyhh sorry kau kena marahhhh

i still remember what time is it.

Date:
10/10/2015

Time: 
11:17 pm

and starting that time, macam2 dia cerita. macam2 juga saya cerita :3

So thanks Emily! HAHAH

Sebenarnya kat atas tu just intro, teeettttttt hahahha

Okay Teman Ibu mengandung ni nak berjalan sbb dia stress da sebulan x jalan2. Boleh tahan juga ho dari jam 2 sampai jam 6 di dataran pahlawan megamall. ni pun nak sambung jalan hari khamis sbb khamis is paydayyyy i am soooo yeypiiii


p/s : There's improvement with my kening hahahah


0 Comment(s)


Thanks For The Read!

Forgive.
• 6:19 am • 0 comments

I found it in twitter ! Untuk kita semua.



#selfreminder 


0 Comment(s)


Thanks For The Read!


PAST


لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ
Twenty something. Servant of Allah. Striving to be a better muslimah.
Once a Muslim, always a Muslim

BEST VIEW USING GOOGLE



Put your trace here



S T A T U S

>>how can i live without you...
date :30/04/17
at:9 am


>>why is masa berlalu dengan cepat!
date :24/04/17
at:10 am


>>4 years ter-edit lagi blog nehh
date :/04/17
at:7 pm



>>Dia pergi jua
date :16/08/13
at:3 pm



>> Hasbunallah wa ni'mal wakil
date : /07/2013
at:2 pm


>> Sannah Helwah CJ7
date : 5/07/2013
at:12 am



>> Ramadhan is coming soon
date : 3/07/2013
at:6 am



>> Rindu Ibu, rindu dia, rindu semua T.T
date : 25/06/2013
at:4 pm


>> Ya Allah, terima kasih :')
date : 24/06/2013
at:7 pm


>> buat blogskin baru
date : 23/06/2013
at:3 pm


>> Alhamdulillah selesai hari terbuka Hari Guru, Jyeah! ^^
date : 22/06/13
at: 12pm


>> ikmaa cinta Allah
date: Jumaat
at: 12.30pm


B L O G A R C H I V E

  • Good mood
  • Teman mummy-to-be berjalan
  • Forgive.
  • 16 Mei 2017
  • JCARE 2017
  • D'silence
  • Ayahibu Datang Melaka
  • Hometown with Heart #1
  • Random.
  • Saja imbas kembali