Hikmah Nurhayati
ABOUT ENTRY FACEBOOK
Random.
Monday, 24 April 2017 • 8:48 pm • 0 comments
Assalamualaikum.

Ini post random. Post campur aduk. ok. Oleh kerana sekarang mood nak mengepost entry itu ada rasa mau pooostt ja ya la da susah-susah sa edit takkan kasi tinggal berhabuk balik.

Okay, bisuk gaji. Gaji itu best tapi stress. Paham tak? Dulu time budak rasa bestnya kerja ada gaji boleh beli itu ini tapi bila da ada gaji, semua kearah komitmen. Bila ayah tidak lagi bagi duit macam masa sekolah hahahaha bila sewa rumah bil api air duit barang basah barang kering kau tanggung sendiri dulu-dulu tinggal rumah free makan free, bila kena call kena tnya ada duit lagi ke tidak pastu check atm tup! bertambah rm 50. Fuh nyaman ! tapi sekarang is no more.

I bought a new phone. Eh its a second hand phone ja. Encet idaman dari dulu. Iphone. Iphonggg 5s. Thank god lah sa ambil yang second ni saja yang harga tidak sampai 1k nasib baik tidak terikut nafsu mau angkat 6s ka se ka, setahun kerja baru termampu beli tu pun macam nak beli ke tidak nak beli ke tidak. Haritu, siap-siap da isi maklumat dekat apple store nak beli online sebab kat store sini stock is habis. Bila dah request number msos, tak sampai-sampai pula number tu. I tot sebab debit online tak aktif lagi. So, tertangguh lagi nak angkat 6s *kunun* pastu pergi bank nak hidupkan debit online and they said by call je takpayah datang sini haihh sib baik ada urusan asb kalau tidak sayang tambang uber haaaku! and rupa-rupanya debit dah active cumanya orang tu tertinggal satu number phone patutlah msos tu tak sampai-sampai. Then, masa tu memang da malas dah nak beli dah giveup da nak angkat which is now I am thankful xjadi beli kalau tak dah lesap Rm2699

Happy to see kebanyakan kawan dah berpartner. Semua dah "till jannah". Saya tumpang happy, sungguh! Ada yang kahwin ada yang mummy-to-be ada yang jadi mummy! Contohnyaaa, wenee! Unbelieveable nyaa. Congrate wenee sayang and husband! Saya bila lagi? teeett..

Bila orang kata, dah layak ke diri tu kahwin? Jujur memang tak suka statement tu, buat semangat orang jadi down. Layak? For me its okay bila orang tu ada niat nak kahwin and for me I akan support lagi. Nikah is sunnah. Nikah is a good thing. Rezeki kau akan lebih berkat. Contoh? kalau hidup single duit yang kau guna tak nampak pergi mana, but if u dah berkeluarga, oh duit tu beli beras untuk anak bini aku makan. Thats exactly what my mom told me lah. If si perempuan tak reti nak mengemas, kalau ibubapa dah ajar dah tegur tapi perempuan tu tak makan saman haa tu tugas suami nak didik nak ajar mana tahu kali ni dia makan saman? Sama juga bab masak, walaupun perempuan tu tak reti nak masak lepas kawin nak tak nak dia kena masak sebab tak kan nak suruh suami kebulur kan? So saya tak berapa berkenan bila orang akan tanya dah layak ke kau nak kahwin? But, ada but eh. If that question dia tanya kat diri dia sendiri so its okay, "dah layak ke saya nak kahwin?" dokter saya haritu pernah cakap kita tak tahu diri kita ni layak ke tidak sampai lah masa tu, dan masa tu lah walaupun tak layak tetap akan jadi layak as long ada rasa tanggugjawab.

Cerita soal hati takkan pernah habis. Dia yang meredhai satu ikatan hati. Dia, Yang Maha Pencipta. kembali pada dia. Dia akan beri rasa dan pasangan bila Dia pasti kau benar sedia. Trust in Him. Have faith 




0 Comment(s)


Thanks For The Read!

Saja imbas kembali
Sunday, 23 April 2017 • 9:00 am • 0 comments

video
sa masih rasa malu oh bila tinguu ni video  dua tahun sudah berlalu. Im gonna put this video elok-elok di sini untuk tatapan kita di kemudian hari nanti ;p


ini sem akhir dan ini first time masa ni kita berbual.



Ni first gambar kita dua. Ya masa sini sa masih tidak tahu dan tidak mahu sentuh anything yang berkaitan makeup.


yang ni gambar first dating kunuk ah bunga bunga cinta masih sini masih tidak tahu belang masing-masing hahaha

sem akhir saya penuh dengan awak. which is i really am thankful


0 Comment(s)


Thanks For The Read!

Its been a while, yeah?
Saturday, 22 April 2017 • 8:14 pm • 0 comments
Hey peeps!

Its been awhilee tidak update dekat sini oh. Been awhile juga tidak meng-edit blog ni. Tidak sa sangka masih juga rupanya diri ni minat edit2 blog. Haihh in dilemma ni either mau guna blogskin macam dulu kah nda? sebab blogskin lagi chumilll right ? Ha, kalau tidak tahu apa tu blogskin sila tanya Encik Google kay peps?

Rasanya macam mahu hidupkan balik blog ni, mahu jadikan blog ni tempat simpan kenangan sa can ah? can saja la bah kan? Untuk tatapan diri sendiri seja ni, kalau bosan-bosan ka, or even benda tu sa sudah lupa so kadang tinguu blog ni balik terus ingat-ingat kenangan lama ni.

Okay, sekarang kan, tanpa saya sedar saya macam jadi macam bad person ni. Sa tidak tahu oh mau cakap macam mana, kadang apa yang saya buat atau cakap lain pula cara seseorang individu tu terima. Betul lah pa orang cakap penerimaan orang lain-lain. macam number 6 dan 9 kalau kita tengok dari sudut tu it can be six and dari sudut yang lagi satu it can be nine.

Haih, keciwa pun ada juga niat nak luah tapi disalah tafsir. Tu yang kadang mahu simpan, tapi simpan pun tidak kena bagi. Tapi bila luah disalah tafsir. Ya Tuhan, and lol, imma type of person memang tidak pandai kawal emosi melalui muka, if something bothering me, pop! Teserlah-lah di muka Hikmah Nurhayati. Everyone yang i know, mesti akan perasan either dia berani atau tidak seja mahu tegur am i okay or not.

And why im saying saya macam jadi bad person? Emm, biarlah rahsia sebab membuka aib sendiri itu hukumnya dosa. Baik-baik aib tu Allah tak buka, jangan pandai-pandai buka aib sendiri okay?

Cuma sini sa mahu cakap, i am sorry for everything i have done with or without my knowing ka i hurt your feeling or my attiude annoying you ka, i am sorry.

Marilah kita berkasih sayang. spread love and not hate. can ya? can you forgive meeeee?

Okay, have a nice day ahead guys 

0 Comment(s)


Thanks For The Read!


PAST


لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ
Twenty something. Servant of Allah. Striving to be a better muslimah.
Once a Muslim, always a Muslim

BEST VIEW USING GOOGLE



Put your trace here



S T A T U S

>>why is masa berlalu dengan cepat!
date :24/04/17
at:10 am


>>4 years ter-edit lagi blog nehh
date :23/04/17
at:7 pm



>>Dia pergi jua
date :16/08/13
at:3 pm



>> Hasbunallah wa ni'mal wakil
date : 8/07/2013
at:2 pm


>> Sannah Helwah CJ7
date : 5/07/2013
at:12 am



>> Ramadhan is coming soon
date : 3/07/2013
at:6 am



>> Rindu Ibu, rindu dia, rindu semua T.T
date : 25/06/2013
at:4 pm


>> Ya Allah, terima kasih :')
date : 24/06/2013
at:7 pm


>> buat blogskin baru
date : 23/06/2013
at:3 pm


>> Alhamdulillah selesai hari terbuka Hari Guru, Jyeah! ^^
date : 22/06/13
at: 12pm


>> ikmaa cinta Allah
date: Jumaat
at: 12.30pm


B L O G A R C H I V E

  • Random.
  • Saja imbas kembali
  • Its been a while, yeah?
  • form 4 me
  • just at least..
  • Lost
  • Love and Loved
  • Tick Tick Boom
  • Perbezaan antara makna Pasrah dan Redha
  • Cara-cara Menutup Aurat yang Dituntut Oleh Islam V...