Hikmah Nurhayati
ABOUT ENTRY FACEBOOK
Boo-Ty-Ful
Wednesday, 5 December 2012 • 11:45 pm • 0 comments
Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh


Life is so beautiful isn't it? kejap kita di bawah kejap kita di atas. begitu juga dengan apa yang kita cakap dekat orang. nanti pantul balik dekat kita. hehehe.

 Yea~! Yea~! Yeahh~! cuti sekolah. bukan setakat cuti sekolah, HIKMAH DAH HABIS SEKOLAH!!! yeeaaaahhh \^o^/ i'm so happy . so happy ^^ tahun lepas, banyyaakk benda ikma belajar. memang critical lah. awal tahun, pertengahan tahun, akhir tahun. banyaakk benda Allah telah dedahkan dekat ikma. mungkin tak lama lagi ikma akan belajar berdikari kan jadi Allah nak ikma rasa sedikit apa itu berdikari. For example, macam mana rasa di tempat baru. macam mana ikma dapat suaikan diri di tempat baru.

*Haihh apelah yang cik ikma tenga melalut nie* hehehe. buat buat paham jela ahh. tahun lalu ikma dah masuk TIGA jenis sekolah. Tiap tiap sekolah berlainan negeri .


Image result for smk putatan

Image result for smk sri perhentian

Image result for smk mutiara labuan

haaa~ tahun lalu tiga jenis sekolah tu lah ikma telah menghabiskan masa persekolahan ikma. setiap sekolah tu masing masing ada cara masing masing. semua sekolah lain. ada yang bagus ada yang buruk tapi tetap di bawah satu bumbung, pelajar bersatu tenaga, belajar bersama dan bersama bergerak maju. hehehe. really really missing those moment. so many things happen. peristiwa bergerak bagai air. yang tak dapat di capai dengan tangan tak dapat dihentikan dengan akal fikiran. besar betul kuasa yang maha esa ^^ cehhhwaa~

pindah sekolah. awal tahun 2012 nie, ikma pindah pergi smk putatan. sekolah lama ikma. dulu masa ikma form one ikma sempat juga sekolah dekat sana around one and half year. punyalaah. tiap pagi, sebelum pergi sekolah, ikma menaaaangiss. asyik telipon ibu nangis. nangis nangis nangis. ikma selalu salahkan ibubapa ikma. diorang jahatlah. tak sayang ikmalah. ikma selalu marah pada Allah. kenapa ini. kenapa itu. kenapa kenapa kenapa. astagfirullah al azim..  tapi ternyata pelangi takkan muncul kalau tiada hujan kan? begitu lah hidup ikma. ikma sekolah dekat smk putatan tak sampai dua bulan. ikma dah pindah pergi labuan. pulau yang ikma nak sangat pergi. yang sedihnya , waktu aku nak pindah , masa masa tu juga lah aku rasa berat hati nak pindah di atas sebab sebab tertentu. hehehe.

ikma pindah pergi labuan 19/3/2012 . masa tu cuti sekolah dua minggu. eh tak ingat. seminggu ka dua minggu. tapi time cuti sekolah lah. Alhamdulillah. ikma menghabiskan zaman persekolahan ikma dekat situ and kawan kawan sana semua best best semua ohsem. hehehe. tak sampai setahun pun ikma kenal dengan diorang tapi ikma rasa diorang the best. DAFLONIA , WENEE , ALLIS , DEPA , WANI. banyak bantu ikma. semua buat ikma ketawa. no exception. semua lucu.


diorang semua baik baik tau. ikma bersyukur ikma di tetapkan di sekolah tu. satu sekolah. satu kelas. hehehe. guys i'm so thankful because i get a chance to get along with you guys~ \^.^/ and yaeh! Allah tahu apa yang terbaik untuk kita . YEAH~~!!

IKMA BERTERIMA KASIH KAT AYAH SEBAB TANPA AYAH IKMA TIDAK DAPAT RASA SEMUA INI ^.^

0 Comment(s)


Thanks For The Read!


PASTFUTURE


لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ
Twenty something. Servant of Allah. Striving to be a better muslimah.
Once a Muslim, always a Muslim

BEST VIEW USING GOOGLE



Put your trace here



S T A T U S

>>how can i live without you...
date :30/04/17
at:9 am


>>why is masa berlalu dengan cepat!
date :24/04/17
at:10 am


>>4 years ter-edit lagi blog nehh
date :/04/17
at:7 pm



>>Dia pergi jua
date :16/08/13
at:3 pm



>> Hasbunallah wa ni'mal wakil
date : /07/2013
at:2 pm


>> Sannah Helwah CJ7
date : 5/07/2013
at:12 am



>> Ramadhan is coming soon
date : 3/07/2013
at:6 am



>> Rindu Ibu, rindu dia, rindu semua T.T
date : 25/06/2013
at:4 pm


>> Ya Allah, terima kasih :')
date : 24/06/2013
at:7 pm


>> buat blogskin baru
date : 23/06/2013
at:3 pm


>> Alhamdulillah selesai hari terbuka Hari Guru, Jyeah! ^^
date : 22/06/13
at: 12pm


>> ikmaa cinta Allah
date: Jumaat
at: 12.30pm


B L O G A R C H I V E

  • Abg Usu~
  • Aku bukan sempurna
  • MAMAT JIWANG vs MINAH BRUTAL
  • Kisah cikgu dan pelajar mengenai cinta
  • cuba baca ini