Hikmah Nurhayati
ABOUT ENTRY FACEBOOK
Ayahibu Datang Melaka
Sunday, 30 April 2017 • 7:06 am • 0 comments
Last Friday my parent came to see me here in Melaka before going back to Besut. Just a short visit. My father have just finish his kursus in Negeri 9 and went to KL to fetch my mom and went here. Kesian juga dengan ayah he must be tired because the only one who can drive is him! Ibu bole drive tapi lesen tak habis dan tak kan habis mungkin sama ja macam anak dia yang sorang ni LOL


Before they continue their journey, diorang teman beli barang dapur because anak gadis diaorg ni xda kereta nak pergi supermarket sobs sobs


Kenapa muka kita persis ibu dan ayah supaya tiap kali kita renung cermin, kita nampak mereka. Tidak kira ke mana kita pergi dan manusia apa kita jadi kita membawa ibu dan ayah bersama. Dan bila kita semakin tua, wajah kita semakin iras mereka kerana pada waktu itu mereka mungkin sudah tiada, dan Allah tahu kita rindu; kita perlu lihat wajah mereka.

Indah sangat ciptaan Allah. Setiap yang diciptakan-Nya tentu ada sebab.


Theres something happen to me at this time. Ujian mungkin. aku tidak melawaan aku tidak menjawab sebab aku tahu consequences kalau aku turut membalas it will never be end. Lebih baik diam dari terkeluar ayat yang tak baik. Jadi aku serah kepada yang Diatas sebulat-bulatnya.  

Image result for la hawla wala quwwata
Tiada daya dan tiada kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah semata-mata

P/S : semoga Hikmah Nurhayati dikurniakan seketul hati yang kuat. Aamin.

 Selamat Malam 
Assalamualaikum.


0 Comment(s)


Thanks For The Read!


PASTFUTURE


لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ
Twenty something. Servant of Allah. Striving to be a better muslimah.
Once a Muslim, always a Muslim

BEST VIEW USING GOOGLE



Put your trace here



S T A T U S

>>how can i live without you...
date :30/04/17
at:9 am


>>why is masa berlalu dengan cepat!
date :24/04/17
at:10 am


>>4 years ter-edit lagi blog nehh
date :/04/17
at:7 pm



>>Dia pergi jua
date :16/08/13
at:3 pm



>> Hasbunallah wa ni'mal wakil
date : /07/2013
at:2 pm


>> Sannah Helwah CJ7
date : 5/07/2013
at:12 am



>> Ramadhan is coming soon
date : 3/07/2013
at:6 am



>> Rindu Ibu, rindu dia, rindu semua T.T
date : 25/06/2013
at:4 pm


>> Ya Allah, terima kasih :')
date : 24/06/2013
at:7 pm


>> buat blogskin baru
date : 23/06/2013
at:3 pm


>> Alhamdulillah selesai hari terbuka Hari Guru, Jyeah! ^^
date : 22/06/13
at: 12pm


>> ikmaa cinta Allah
date: Jumaat
at: 12.30pm


B L O G A R C H I V E

  • Hometown with Heart #1
  • Random.
  • Saja imbas kembali
  • Its been a while, yeah?
  • form 4 me
  • just at least..
  • Lost
  • Love and Loved
  • Tick Tick Boom
  • Perbezaan antara makna Pasrah dan Redha